Home » » petua kulit muka cantik.

petua kulit muka cantik.

salam semua!

for da 1st time ini bukan petua copy okeh! hahaha..sebab,aku dapat daripada orang tua-tua kat sini.dan aku amalkan jugak! yeayy! ni ringkas je tau.tapi cube la korang try kalau nak kulit muke mulus dan tulus..erkk?hahaah..tapi jangan lupe ye..nawaitu penting.jangan nak cantik sebab nak sombong dan menunjuk2 dah la..memang tak jadi la k..ALLAH kan tau niat hati kite..eceeehh..

1) bangun pagi,selawat 3x sambil sapu sekeliling muka.

2) minum air masak sebelum berus gigi pagi2.enzim2 air liur basi tuh akan membuatkan awet muda.

3) kerap urut muka dari bawah sampai atas.contoh.dari dagu tolak naik ke dahi sebanyak 3x.dari pipi sampai dahi 3x,dari bawah mata sampai dahi 3x,dari mata sampai dahi 3x,dahi ke atas 3x,hujung kening tolak naik atas 3x.paham tak? sambil selawat.

4) air basuhan beras yang ke 2 atau 3 boleh digunakan untuk cuci muka.supaya muka licin dan bersih.

5) air kelapa juga boleh digunakan untuk basuh muka untuk mendapatkan kulit muka yang gebu.tapi air dari kelapa tau.bukan air kelapa yang dah campur gula tuh.nanti habis la semut..heheehe..

ok?setakat ni,aku baru dapat tips ni je.nanti kalau ade tips lagi,aku share k!
selamat mencuba!
Share

0 nEw cmNt rCvD: